Recepten

Recept Sapor Smaakpaviljoen Triffle Rolbisquit

5         st        eieren

150     g          kristalsuiker (fijne)

150     g          zelfrijzend bakmeel

5         el         melk

suiker (extra, voor de rol)

1         pot      rode vruchtenconfituur (250 g)

 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Klop de eieren met de suiker witschuimig tot de suikerkorrels opgelost zijn en roer de melk erdoor.
  3. Zeef de bloem en spatel ze snel door de eitjes.
  4. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Strooi suiker op een keukenhanddoek en stort het gebak hierop.
  7. Haal het bakpapier weg en bestrijk met confituur.
  8. Rol de biscuit op in de doek en laat afkoelen.
  9. Snij in plakken.

 

 

Mascarpone crème

250     g          mascarpone

250     ml       room

2         st        eidooier

15       g          suiker

  1. Klop de eidooiers met de suiker luchtig.
  2. Spatel de mascarpone door het ei, probeer te zorgen dat er zo min mogelijk klontjes doorheen zitten.
  3. Klop de slagroom met wat suiker stijf en spatel dit daarna voorzichtig door je mascarpone-eimengsel.

 

Advocaatcrème

250     ml       melk

0,5      st        vanillestokje

2         st        eidooiers

50       g          suiker

2         el         bloem

125     ml       advocaat

 

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk met het vanillemerg.
  3. Roer de eidooier de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
  4. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
  5. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
  6. Laat de banketbakkersroom, afgedekt met plasticfolie, afkoelen.
  7. Roer de banketbakkersroom glad met de advocaat in de mixer.

 

 

Compote

500     g          gemengd diepvriesfruit

100     g          suiker

1         st        citroen

2         tl         aardappelzetmeel

 

  1. Breng het fruit met suiker en sap van de citroen aan de kook.
  2. Roer de aardappelzetmeel aan met water en roer door het fruit.
  3. Breng aan de kook en bind het fruit in circa 5 minuten en laat afkoelen.

 

Cakemengsel

0,25   st        roomboter cake

50       g          bitterkoekjes

1         st        sinaasappel(rasp)

1         tl         kaneelpoeder

10       g          suiker

25       ml       Grand Marnier of Cointreau

 

  1. Snijd de cake en de bitterkoekjes in blokjes.
  2. Meng de blokjes met rasp van de sinaasappel, kaneelpoeder, suiker en de likeur en laat marineren.

 

Garnering

1         blkj     mandarijntjes

1         reep   pure chocolade(100g)

1         dsj      rode bessen

1         dsj      Frambozen

1         dsj      bramen

1         djs      Atsina cress

poedersuiker

 

Serveren:

  1. Snijd plakken van de rolbisquit van ca 1 cm dik en zet tegen de binnenkant van de glazen kom.
  2. Doe de mascarpone crème onder in de glazen schaal.
  3. Verdeel het cakemengsel over de mascarpone crème
  4. Verdeel hier een dun laagje rood fruit compote overheen.
  5. Zet mandarijnpartjes tegen de rand.
  6. Vul de binnenkant op met de advocaat creme.
  7. Garneer met de fruitsoorten en de atsina cress
  8. Schaaf er de chocolade overheen.
  9. Bestuif met poedersuiker

 

Werkvolgorde:

  1. Rolbisquit
  2. Mascarpone crème
  3. Advocaatcrème
  4. Compote
  5. Cakemengsel

 

 

 

 

What’s happening

EVENTS & MORE – ONLY HAPPENING AT SAPOR SMAAKPAVILJOEN.

evenementen