Recept Sapor Smaakpaviljoen Triffle Rolbisquit
5 st eieren
150 g kristalsuiker (fijne)
150 g zelfrijzend bakmeel
5 el melk
suiker (extra, voor de rol)
1 pot rode vruchtenconfituur (250 g)
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Klop de eieren met de suiker witschuimig tot de suikerkorrels opgelost zijn en roer de melk erdoor.
- Zeef de bloem en spatel ze snel door de eitjes.
- Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.
- Strooi suiker op een keukenhanddoek en stort het gebak hierop.
- Haal het bakpapier weg en bestrijk met confituur.
- Rol de biscuit op in de doek en laat afkoelen.
- Snij in plakken.
Mascarpone crème
250 g mascarpone
250 ml room
2 st eidooier
15 g suiker
- Klop de eidooiers met de suiker luchtig.
- Spatel de mascarpone door het ei, probeer te zorgen dat er zo min mogelijk klontjes doorheen zitten.
- Klop de slagroom met wat suiker stijf en spatel dit daarna voorzichtig door je mascarpone-eimengsel.
Advocaatcrème
250 ml melk
0,5 st vanillestokje
2 st eidooiers
50 g suiker
2 el bloem
125 ml advocaat
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk met het vanillemerg.
- Roer de eidooier de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
- Laat de banketbakkersroom, afgedekt met plasticfolie, afkoelen.
- Roer de banketbakkersroom glad met de advocaat in de mixer.
Compote
500 g gemengd diepvriesfruit
100 g suiker
1 st citroen
2 tl aardappelzetmeel
- Breng het fruit met suiker en sap van de citroen aan de kook.
- Roer de aardappelzetmeel aan met water en roer door het fruit.
- Breng aan de kook en bind het fruit in circa 5 minuten en laat afkoelen.
Cakemengsel
0,25 st roomboter cake
50 g bitterkoekjes
1 st sinaasappel(rasp)
1 tl kaneelpoeder
10 g suiker
25 ml Grand Marnier of Cointreau
- Snijd de cake en de bitterkoekjes in blokjes.
- Meng de blokjes met rasp van de sinaasappel, kaneelpoeder, suiker en de likeur en laat marineren.
Garnering
1 blkj mandarijntjes
1 reep pure chocolade(100g)
1 dsj rode bessen
1 dsj Frambozen
1 dsj bramen
1 djs Atsina cress
poedersuiker
Serveren:
- Snijd plakken van de rolbisquit van ca 1 cm dik en zet tegen de binnenkant van de glazen kom.
- Doe de mascarpone crème onder in de glazen schaal.
- Verdeel het cakemengsel over de mascarpone crème
- Verdeel hier een dun laagje rood fruit compote overheen.
- Zet mandarijnpartjes tegen de rand.
- Vul de binnenkant op met de advocaat creme.
- Garneer met de fruitsoorten en de atsina cress
- Schaaf er de chocolade overheen.
- Bestuif met poedersuiker
Werkvolgorde:
- Rolbisquit
- Mascarpone crème
- Advocaatcrème
- Compote
- Cakemengsel